Tweede Kamer doet mee aan Grondwetfestival op 29 maart

In de Oude Zaal van de Tweede Kamer is zaterdag 29 maart een theatervoorstelling te zien over de invoering van het vrouwenkiesrecht. Met deze voorstelling doet de Tweede Kamer mee aan het Grondwetfestival.

De theatervoorstelling in de Oude Zaal is ieder uur. De voorstelling gaat over de besluitvorming rond de invoering van het vrouwenkiesrecht. De voorstelling bestaat uit een compilatie van de beraadslagingen in de Tweede Kamer in de periode 1916 tot 1919.

Tijd en plaats

De voorstelling begint op het hele uur, om 11.00 uur, 12.00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur. De voorstelling is in de Oude Zaal, die tot 1992 de vergaderzaal was van de Tweede Kamer. Via de ingang aan het Binnenhof kunt u op deze dag bij de Oude Zaal komen.

Grondwetfestival

De Nederlandse Grondwet bestaat op zaterdag 29 maart 200 jaar. Daarom is die dag in Den Haag het Grondwetfestival met vele activiteiten. Je kunt op deze dag verder onder meer een kijkje nemen in de Trêveszaal, het Catshuis en het Vredespaleis. Ook de Ridderzaal en de Eerste Kamer zijn open voor het publiek. Een overzicht van het volledige programma is te vinden op www.grondwetfestival.nl.