Tweede Kamer met reces tot dinsdag 19 mei

De Tweede Kamer is van vrijdag 1 mei tot en met maandag 18 mei met reces. De eerstvolgende plenaire vergadering is op dinsdag 19 mei.

Een aantal periodes in het jaar heeft de Kamer reces. Er zijn dan geen plenaire vergaderingen. De recesperiodes vallen doorgaans samen met de schoolvakanties. Bekijk het overzicht van de recessen van de Tweede Kamer tot en met halverwege 2016. Ook de commissievergaderingen, waarin onderwerpen tot in detail worden besproken voor ze plenair worden behandeld, zijn opgeschort tot na het reces. Als er een urgente aanleiding is, kan de Kamer of een Kamercommissie uiteraard bijeenkomen.

Wat doen Kamerleden tijdens het reces?

Natuurlijk is er tijdens het reces tijd voor vakantie voor Kamerleden en hun medewerkers. Maar het werk gaat ook gewoon door. Kamerleden stellen nog steeds schriftelijke vragen aan de regering. Ook stuurt de regering stukken naar de Kamer. Daarnaast is er voor Kamerleden ruimte om hun dossiers en literatuur bij te lezen. Verder is er tijd om op werkbezoek of stage te gaan, en om ervaring en kennis op te doen op een bepaald terrein. Zo kunnen Kamerleden bijvoorbeeld ervaren hoe het regeringsbeleid in de praktijk uitpakt voor organisaties en burgers. De kennis hieruit gebruiken zij in debatten en om nieuwe ideeën of wetsvoorstellen te ontwikkelen of uit te werken.