Commissie bespreekt energiebesparing gebouwen

De commissie voor Wonen en Rijksdienst vergadert woensdag 18 december met minister Blok over de energiebesparing in gebouwen.

Opde agendavan het overleg staat een aantal onderwerpen die met energiebesparing te maken hebben. Een daarvan is het zogenoemde revolverend fonds voor energiebesparende maatregelen in woningen. Het idee van een revolverend fonds is dat een overheid tijdelijk middelen beschikbaar stelt. De uitgezette middelen moeten dus weer terug worden betaald, eventueel met rente of door betaling van een rendement. De middelen die in het revolverende fonds terugvloeien kunnen opnieuw worden ingezet.

Woonakkoord
De oprichting van het fonds is een van de onderdelen van het woonakkoord is begin 2013 door de VVD, PvdA, D66, ChristenUnie en de SGP is overeengekomen. Doelgroepen zijn eigenaar-bewoners en verhuurders. In het Woonakkoord is de voorwaarde gesteld dat naast een Rijksbijdrage van 150 miljoen euro, private financiers 450 miljoen euro extra ter beschikking stellen. Zo ontstaat een totale investeringsimpuls van 600 miljoen euro met als doel om zowel energiebesparing als nieuwe werkgelegenheid in de bouw te realiseren.

Het overleg is van 16:00 - 18:00 in de Suze Groenewegzaal en is live via deze website te volgen.