Gesprek over modernisering Comptabiliteitswet

De commissie voor de Rijksuitgaven praat maandag 16 december met minister Dijsselbloem over modernisering van de Comptabiliteitswet.

De wet regelt onder andere hoe de begroting van de rijksoverheid is ingericht. Welke begrotingshoofdstukken kennen we en hoe dienen de begrotingshoofdstukken en de verantwoordingsstukken opgesteld te worden? In de Comptabiliteitswet staan ook de bevoegdheden van de minister van Financiën en de Algemene Rekenkamer. Verder regelt de wet het tijdschema van de begrotingscyclus. Er staat bijvoorbeeld in dat de Voorjaarsnota uiterlijk 1 juni aan het parlement moet worden gestuurd. Wijzigingen in de Comptabiliteitswet worden door de commissie voor de Rijksuitgaven behandeld.

Modernisering
De wijziging die nu aan de orde is, betreft een algehele modernisering. Naar aanleiding van vragen daarover vanuit de Tweede Kamer heeft minister Dijsselbloem van Financiën een zogenoemde ‘hoofdlijnennotitie’ opgesteld. Deze staat op de
 agendavan de commissievergadering. Ter voorbereiding van het overleg met de minister heeft de commissie voor de Rijksuitgaven op 11 november een hoorzitting/rondetafelgesprek gehad met een aantal deskundigen.

Het overleg is van 10:00 - 14:00 uur in de Groen van Prinstererzaal en is live via deze website te volgen.