Geen livestream overleg Raad Buitenlandse Zaken

Er is helaas geen livestream beschikbaar bij het overleg over de Raad Buitenlandse Zaken. Omdat er geen andere zalen beschikbaar waren, is het overleg vandaag van 11.00 tot 13.00 uur in de Rooksalon.

Tijdens het overleg spreken de commisssie voor Buitenlandse Zaken en de commissie voor Europese Zaken de met minister Timmermans (Buitenlandse Zaken) ter voorbereiding op de Raad Buitenlandse Zaken op 16 december. Deze raad (die maandelijks plaatsvindt) is een overleg tussen de ministers van de Europese lidstaten die zich bezighouden met Buitenlandse Zaken, Defensie en/of Ontwikkelingssamenwerking.

Onderwerpen
In zijn geannoteerde agenda licht minister Timmermans er een paar onderwerpen uit die tijdens de Raad Buitenlandse Zaken in Brussel waarschijnlijk aan bod zullen komen. Zo staat hij stil bij het Iraanse nucleaire programma, de onrustige situatie in Oekraïne, de economische en politieke verhoudingen van Europa met Rusland, de crisis in Syrië en Libanon, de veiligheidssituatie in de Centraal-Afrikaanse Republiek, het hervormingsproces in Birma, het vredesproces in het Midden-Oosten en de verhouding tussen Servië en Kosovo.

Agenda
Het overleg op donderdag 12 december is gepland van 11.00 uur tot 13.00 uur. Alle stukken, inclusief de geannoteerde agenda, zijn hier te lezen.