Overleg problemen Waddenveren

Staatssecretaris Mansveld en de commissie voor Infrastructuur en Milieu praten woensdag 27 november over de problemen met de Waddenveren.

Er bestaan al geruime tijd problemen rond de veerverbindingen tussen Harlingen met Terschelling en Vlieland. De stukken opde agenda van het overleg tussen de commissie en de staatssecretaris geven een overzicht van de problematiek.Op beide eilanden ontstond ongerustheid toen bekend werd dat de rederij Doeksen/TSM zich door financiƫle problemen genoodzaakt zag genoodzaakt zag de dienstregeling voor komende winter te beperken. Na uitgebreid overleg met alle betrokkenen heeft staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu besloten het probleem op te lossen door een eind te maken aan het medegebruik van de aanleginrichtingen door de rederij EVT voor gecombineerd personen- en goederenvervoer.

Onrust voorkomen
Nu dit besluit is genomen, zal TSM de huidige winterdienstregeling volledig handhaven, ook al leidt dit op korte termijn nog steeds tot verliezen voor de rederij. Het is voor de staatssecretaris en de gemeentebesturen van groot belang dat op deze wijze wordt voorkomen dat er een versoberde winterdienstregeling wordt ingevoerd. Die zou ingrijpende gevolgen hebben en tot maatschappelijke onrust op de eilanden leiden.

De vergadering is van 18:00 - 19:30 uur in de Troelstrazaal en is live via deze website te bekijken.