Kunstparade Binnenhofrenovatie op 22 juni

De Kunstparade Binnenhofrenovatie beleeft op zaterdag 22 juni zijn tweede editie met FANFARE. Dit is een muzikale en beeldende performance van kunstenaar Aukje Dekker, opgevoerd door muzikanten en zangers uit fanfareverenigingen en amateurkoren uit alle provincies van Nederland.

De Hofvijver en het Binnenhofcomplex met op de voorgrond een bloemenstruik.

Kunstparade Binnenhofrenovatie is een publiek programma in het kader van de percentageregeling kunst bij Rijksgebouwen. Het vindt plaats in de ruimte rond het Binnenhof. Het Atelier Rijksbouwmeester voert dit programma uit in samenwerking met de gebruikers van het Binnenhof: de Eerste Kamer, de Tweede Kamer, Raad van State en het ministerie van Algemene Zaken. Ook de gemeente Den Haag is betrokken. Zolang het Binnenhof gerenoveerd wordt, ontvangen verschillende kunstenaars een opdracht om nieuw werk te maken.

Verbinden en overbruggen

Voor de eerste editie was het thema van de Eerste Kamer van de Kunstparade Binnenhofrenovatie REFLECTIE. Voor editie twee heeft de kunstcommissie van de Tweede Kamer het thema verbinden en overbruggen meegegeven. Het thema heeft connecties met de functie van de Tweede Kamer: men verbindt de verschillende visies uit de samenleving en probeert tot een overeenstemming te komen door over de eigen schaduw heen te stappen. FANFARE is bedoeld als een creatieve overbrugging.

Programma

De opvoering is zaterdag 22 juni op het schelpenpad van de Lange Vijverberg in Den Haag. Het programma start om 16.00 uur:

  • 16:00 uur: iedereen kan meelopen met FANFARE vanaf Pulchri Studio, Lange Voorhout 15, via de Kneuterdijk naar het Schelpenpad, Lange Vijverberg.
  • 16:15 uur: aankomst Schelpenpad
  • 16:30 uur: de eerste noot
  • 17:30 uur: de laatste noot
  • 18:00 uur: applaus

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op de website van de Kunstparade Binnenhofrenovatie.