Gezelschap in Handelingenkamer Eerste Kamer
Bondspresident Frank-Walter Steinmeier met Kamervoorzitters Arib en Broekers-Knol. Links op de foto staat Steinmeiers echtgenote.

Officieel bezoek

Frank Walter Steinmeier (62) is sinds 19 maart 2017 bondspresident van Duitsland. Hij is op dinsdag 15 en woensdag 16 mei in Nederland voor een officieel bezoek om de onderlinge banden verder te versterken. In de Handelingenkamer van de Eerste Kamer ging Steinmeier op dinsdagochtend 15 mei in gesprek met beide Voorzitters en andere leden van de Eerste en Tweede Kamer, onder wie Tweede Kamerleden Malik Azmani (voorzitter van de commissie voor Europese Zaken) en Pieter Omtzigt (voorzitter van de Contactgroep Duitsland).

Gesprek in Handelingenkamer Eerste Kamer
Steinmeier had ook een gesprek met leden van de Eerste en Tweede Kamer.

Ontmoeting met koning en premier

Na het bezoek aan het Binnenhof gaat president Steinmeier door naar paleis Noordeinde. Daar wordt hij ontvangen door koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Later op de dag ontmoet Steinmeier premier Mark Rutte in het Catshuis. Zij ondertekenen dan onder meer het Westereemsverdrag, met wederzijdse afspraken tussen Nederland en Duitsland over het gebied ten noorden van de Eemsmonding.

Amsterdam

Op woensdag 16 mei is de bondspresident in Amsterdam. Daar ontmoet hij burgemeester Jozias van Aartsen en bezoekt hij onder andere de NDSM-werf en het Rijksmuseum.