Kamervoorzitter Khadija Arib reikt Jos van Leeuwen Publieksprijs uit

Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib reikte donderdag 23 januari in den Haag de Jos van Leeuwen Publieksprijs uit aan Eric Brinkhorst. Zijn foto is door het publiek verkozen als beste nieuwsfoto van 2019.

Eric Brinkhorst ontvangt de Jos van Leeuwen Publieksprijs uit handen van de Voorzitter

Het ANP en Hollandse Hoogte reiken ieder jaar de Jos van Leeuwen fotoprijs uit aan de maker van de beste nieuwsfoto van het jaar. Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib reikte de Publieksprijs uit. Deze ging naar Eric Brinkhorst voor zijn foto 'Vonkenregen in Scheveningen'. De winnende foto en de andere genomineerden kunt u zien op de website van het ANP.

Kan een democratie zonder onafhankelijke journalistiek? Kan een foto de politiek beïnvloeden? Alvorens de Voorzitter de prijs uitreikte werd ze door Sasha de Boer geïnterviewd over democratie en onafhankelijke fotojournalistiek.

Expositie

De Tweede Kamer organiseert vanaf 11 februari de fototentoonstelling ‘Het andere moment. Ruim vijfentwintig jaar fotografie uit de Tweede Kamer’. Hierin zijn 134 foto’s informele te zien van fotografen Hans Kouwenhoven en Jeroen van der Meyde. Daarmee wil de Tweede Kamer in aanloop naar de verhuizing, het publiek de mogelijkheid bieden om achter de schermen te kijken.