Kamervoorzitter: 'Ga naar de stembus!'

Maak gebruik van je democratische recht om te stemmen, ga op 17 maart naar de stembus! Deze oproep deed Kamervoorzitter Khadija Arib onlangs. Vandaag is het zo ver. Ook in het stembureau van de Tweede Kamer stromen de kiezers toe.

Ingang stembureau Tweede Kamer aan de Lange Poten in Den Haag

De Kamervoorzitter deed haar oproep aan het begin van het verkiezingsreces op donderdag 25 februari. Het verkiezingsreces is bedoeld om ook Kamerleden de gelegenheid te geven om campagne te voeren. De vergadering van 25 februari zou normaal gesproken de laatste van de Tweede Kamer in de ‘oude’ samenstelling zijn, maar er zijn ook nog debatten over het coronavirus en de Europese top.   

Bijzonder en belangrijk  

"Het algemeen stemrecht is inmiddels meer dan honderd jaar oud, maar het is nog altijd bijzonder en belangrijk", zo zei Khadija Arib. "De Tweede Kamerverkiezingen vormen de fundamentele basis van onze parlementaire democratie. Ik wil een oproep doen aan iedereen: allemaal naar de stembus!"

Afscheid

Op 30 maart neemt de Tweede Kamer officieel afscheid van de Kamerleden die na de verkiezingen niet terugkeren. Op 31 maart wordt de nieuwe Kamer geïnstalleerd.

Volg de verkiezingen

Op deze website verschijnen regelmatig updates over de verkiezingen en formatie 2021.

Bekijk ook onderstaande video waarin Kamervoorzitter Arib kiezers oproept om naar de stembus te gaan:

Panorama algemene politieke beschouwingen

Laden
00:00
00:00