Kamerdebatten gemakkelijker te downloaden via gratis app

De app Debat Direct, waarmee je alle debatten die in de Tweede Kamer worden gevoerd live kunt volgen en terugkijken, is vernieuwd. Het is nu bijvoorbeeld gemakkelijker geworden om een debat of spreekmoment te downloaden. Ook kunt u een melding krijgen wanneer er gestemd wordt.

Nieuwe functies

Voortaan is het mogelijk om debatten in de app versneld af te spelen. Je kunt nu 1,5 keer sneller afspelen bij het terugkijken. In de nieuwe versie van de app is het ook mogelijk om een stemmingsnotificatie in te stellen: bij het begin van de stemmingen en zodra de uitslagen beschikbaar zijn, krijgen gebruikers een melding. De stemmingsuitslagen van moties, wetsvoorstellen en amendementen worden na een extra controle in beeld gebracht. Twee uur na afloop van de stemmingen is de stemmingsuitslag in één oogopslag beschikbaar met de kenmerkende groene en rode bolletjes. Deze infographics zijn direct te delen op sociale media.

Downloaden van spreekmomenten

Onderstaande video laat zien hoe u spreekmomenten van Tweede Kamerleden, de Voorzitter en kabinetsleden kunt downloaden.

De gratis app Debat Direct

Om de Kamerdebatten voor iedereen toegankelijk te maken, heeft de Tweede Kamer de app Debat Direct ontwikkeld. Deze gratis app toont de vergaderingen live op uw smartphone of tablet. In beeld verschijnen de naam en partij van de spreker als extra informatie. Ook profielen van de Kamerleden en ministers en een plattegrond van de zaal zijn via de app Debat Direct terug te vinden.

Downloaden

U kunt Debat Direct nu downloaden voor apparaten met:

Panorama algemene politieke beschouwingen

Laden
00:00
00:00