Kamer vraagt organisaties naar gevolgen coronamaatregelen, 149 openbare reacties

De ontwikkelingen rondom het coronavirus staan boven aan de agenda van de Tweede Kamer. De maatregelen van het kabinet hebben gevolgen voor iedereen, maar zeker ook voor bedrijven, organisaties en instellingen. De Kamer vroeg organisaties eind april te beschrijven welke gevolgen zij ondervinden van de maatregelen? Lees de 149 openbare reacties in de bundel (onder aan deze pagina).

De commissie VWS organiseert momenteel wekelijks een technische briefing over het coronavirus, waarin deskundigen Kamerleden informeren

De Tweede Kamer controleert het kabinet, oftewel de ministers en staatssecretarissen. De vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wil de maatregelen van het kabinet rondom het coronavirus kunnen beoordelen. Daarom vroeg zij organisaties informatie te leveren. Deze zogeheten internetconsultatie heeft 149 bruikbare openbare reacties opgeleverd en deze samengevoegd in een bundel, die u onder aan dit nieuwsbericht vindt. 29 organisaties gaven geen toestemming en hun reacties zijn alleen voor intern gebruik gedeeld met de leden.

Wat doet de commissie met de inbreng?

De commissie VWS heeft alle bijdragen verzameld, gebundeld en gepubliceerd onder aan dit nieuwsbericht. Kamerleden uit de commissie lezen de bijdragen en kunnen die gebruiken in de debatten over de coronamaatregelen.