Kamer bespreekt eigen begroting

Op 8 juni debatteerde de Kamer over haar eigen begroting. Dat gebeurde op basis van de Raming voor 2021, die begin maart uitkwam. Hierin worden de prioriteiten van de Kamer voor het volgend jaar beschreven. Via deze site en de app Debat Direct is het debat terug te lezen, luisteren en te bekijken.

Elk jaar stelt de Tweede Kamer haar eigen begroting op. Hierin staan de beleidsprioriteiten en financiĆ«le plannen van het Presidium. Dat is het bestuur van de Kamer, onder leiding van de Kamervoorzitter. In het voorjaar behandelt de Kamer deze Raming; tijdens dit debat vertegenwoordigt de Voorzitter het Presidium.

Terugblik op 2020

De Raming begint met een terugblik op de vorige Raming en hoe deze in 2020 uitpakt. De coronacrisis heeft grote invloed op de werkwijze van de Kamer.  

Kamerverkiezingen 2021 

In de Raming 2021 is er aandacht voor de Kamerverkiezingen van 17 maart en voor de verhuizing naar de tijdelijke huisvesting. Deze verhuizing, in de zomer van 2021, vindt plaats omdat het Binnenhof wordt gerenoveerd. Ook de werkwijze van de Kamer inclusief de transparantie daarvan, de onderzoeksinstrumenten, de informatiepositie en de fysieke en digitale beveiliging zijn onderwerpen in de Raming.  

Terugkijken

De Kamer stemt op 16 juni over de Raming en de tijdens het debat ingediende moties. Nadat de Raming is vastgesteld, wordt deze door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties toegevoegd aan de Rijksbegroting.