Jeroen van Wijngaarden beëdigd als Kamerlid

Op woensdag 20 februari 2019 is Jeroen van Wijngaarden beëdigd als Tweede Kamerlid voor de fractie van de VVD. Van Wijngaarden volgt Foort van Oosten op, die gisteren afscheid nam van de Kamer. Wijngaarden was al eerder lid van de Tweede Kamer: van 1 juli 2014 tot 23 maart 2017. In 2014 was hij kandidaat voor het Europees Parlement.

Beëdiging Jeroen van Wijngaarden
Om 13.15 verzocht Voorzitter Khadija Arib alle Kamerleden én aanwezigen op de publieke tribune te gaan staan. Het is een gewoonte wanneer een nieuw Tweede Kamerlid beëdigd wordt.

Afscheid van Foort van Oosten

Foort van Oosten (VVD) nam dinsdag 19 februari afscheid van de Tweede Kamer. Hij wordt burgemeester van Nissewaard. Van Oosten zat sinds 2012 in de Tweede Kamer en was voorzitter van de vaste Kamercommissie voor Europese Zaken en woordvoerder Justitie en Koninklijk Huis. Voorzitter Khadija Arib sprak hem toe in de plenaire zaal: “Hopelijk kun je straks doen wat je ook het liefste deed als Kamerlid, en eerder als advocaat: opkomen voor de belangen van mensen. Werk doen dat mensen raakt.”

Naar boven