Initiatiefnota over sneltesten op coronavirus

De commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport bespreekt op 10 februari 2021 van 16.30 tot 19.00 uur een initiatiefnota die twee Kamerleden hebben ingediend over de 'tijdelijke testsamenleving'. Zij pleiten daarin voor grootschalig testen op het coronavirus. U kunt het overleg live volgen via deze site en de app Debat Direct.

De indieners, de GroenLinks-Kamerleden Jesse Klaver en Suzanne Kröger zien een belangrijke rol voor grootschalige populatietests en vervolgens grootschalig frequent snel testen bij de bestrijding van het coronavirus. "Deze initiatiefnota beoogt een bijdrage te leveren aan het politieke debat en de besluitvorming rondom een tijdelijke testsamenleving", schrijven zij.

Wat is een initiatiefnota?

Met een initiatiefnota kunnen Kamerleden een bepaalde beleidskwestie aan de orde stellen en daarover voorstellen doen. Het kabinet geeft een reactie op het voorstel, in dit geval is dat een brief van demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid van 24 december 2020. De Kamercommissie bespreekt de nota samen met de reactie van de minister in een algemeen overleg. De minister komt hiervoor naar de Kamer.

Volg het live

U kunt het overleg vanaf 16.30 uur live volgen via de livestream op deze site of de app Debat Direct.