Het kindervragenuur van dinsdag 20 november 2018

Op dinsdag 20 november 2018 om 12.30 uur gaat het eerste kindervragenuur over de volgende actuele onderwerpen: stemrecht voor kinderen, aandacht voor sport en beweging op scholen, de pleegzorg, de gasvoorziening en het salaris van werknemers met vmbo-niveau.

Dit zijn de vragen in het kindervragenuur

- Ruby Moll (Groep 8 van het Avontuur in Almere) aan de minister-president over de kwestie dat kinderen onder de 18 jaar geen stemrecht hebben.

- Fons Peereboom (Groep 8 van de st. Josephschool in Lisse) aan de minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media over de vraag waarom er op scholen zo weinig aandacht wordt besteed aan sporten en bewegen.

- Estée Pattipeiluhu (Groep 8 van de ABS in Middelburg) aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de kwestie dat er veel ouders zijn die niet voor hun kinderen kunnen zorgen, het gebrek aan pleeggezinnen en het verbeteren van de pleegzorg in algemene zin.

- Elin de Vries (Groep 8 van de Alfonsusschool in Enschede) aan de minister van Economische Zaken en Klimaat over wat er gebeurt met mensen met een gasfornuis nu er geen gas meer wordt geboord.

- Sam van de Bovenkamp (Groep 8 van de Nieuweschool in Panningen) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, bij afwezigheid van de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, over de vraag waarom mensen op vmbo-niveau minder salaris krijgen als ze gaan werken, terwijl ze meer doen.

Live volgen

Het kindervragenuur is dinsdag 20 november vanaf 12.30 uur live te volgen via de Tweede Kamerwebsite (video / audio) en via NPO Politiek.

Live volgen met ondertiteling

U kunt het kindervragenuur ook volgen met live ondertiteling via een aparte livestream.

Klik voor meer informatie over de live ondertiteling.

Selectie van vragen voor het kindervragenuur

Tijdens het kindervragenuur komen vijf vragen aan bod. Lees hoe Kamervoorzitter Arib de selectie van vragen voor het kindervragenuur heeft bepaald.