Herdenking Max van Weezel

De Tweede Kamer begon de vergadering op dinsdag 16 april 2019 met een herdenking van Max van Weezel. De parlementair journalist overleed op 11 april op 67-jarige leeftijd. Zowel de familie van Max van Weezel als minister-president Rutte waren bij de herdenking aanwezig.

De familie van Max van Weezel wordt gecondoleerd door Kamervoorzitter Khadija Arib.
De familie van Max van Weezel wordt gecondoleerd door Kamervoorzitter Khadija Arib.

De Voorzitter: “Voor jonge journalisten, maar ook voor politici en voor bewindslieden die de laatste jaren voor het eerst op het Binnenhof terecht kwamen, was Max een fenomeen. Een verschijning. Hij was een meesterjournalist en markante persoonlijkheid. Even briljant als geestig. Even scherpzinnig als geliefd. Een journalistieke duizendpoot, die elk genre tot in de finesses beheerste.”

Het verleden en zijn werk als journalist waren volgens de Voorzitter onlosmakelijk met elkaar verbonden: “Hij voelde altijd de ballast van het verleden: de Tweede Wereldoorlog die een groot deel van zijn familie had uitgeroeid. Het zorgde voor het gevoel dat wat je deed, nooit goed genoeg was. Maar ook dat het indirect een voedingsbodem voor hem was om zijn werk zo onmátig goed te doen. Het werk waarmee hij onze democratie, in een vrij Nederland, zo’n geweldige dienst heeft bewezen."

U kunt de herdenking hieronder terugkijken en hier teruglezen.

Panorama algemene politieke beschouwingen

Laden
00:00
00:00