Screenshot van de website Debat Gemist
Screenshot van de website Debat Gemist

Hoe kun je zoeken?

Stel, je bent op zoek naar meer informatie over het schadeprotocol voor de aardbevingsschade in Groningen. Als je op Debat Gemist ‘schadeprotocol’ tikt, vind je negen debatten (zowel commissievergaderingen als plenaire debatten) waarin dit woord is gebruikt. In het plenaire debat ‘Schadeprotocol mijnbouwschade Groningen’ van 16 januari 2018 vind je de meeste treffers, namelijk 82 stuks. Door te klikken op ‘toon spreekmomenten’ en daarna op de naam van een Kamerlid, ga je direct naar het debatmoment waarin dit Kamerlid het woord gebruikt.

Hoe werkt het?

Medewerkers van de Dienst Verslag en Redactie schrijven het verslag van Kamerdebatten. Op de website Debat Gemist wordt dit verslag door middel van spraaksoftware automatisch gekoppeld aan de debatvideo’s. Dit maakt de video doorzoekbaar. Bovendien gebruikt Debat Gemist het verslag om een automatische ondertiteling te leveren bij de video’s. Klik op ‘cc’ (closed captioning) rechtsonder in de videoplayer om deze ondertiteling in te schakelen.

Welke debatten kun je terugkijken?

Op Debat Gemist kun je alle plenaire debatten (vanaf 26 oktober 2010), commissievergaderingen (vanaf 14 juni 2016) en hoorzittingen en rondetafelgesprekken (vanaf 2017) terugkijken.

Je vindt Debat Gemist via debatgemist.tweedekamer.nl