Griffier Renata Voss voorgedragen voor bestuursfunctie in Rotterdams openbaar onderwijs

De Griffier van de Tweede Kamer der Staten-Generaal, Renata Voss, heeft het Presidium woensdag 7 juni 2017 gemeld dat zij aan de gemeenteraad van Rotterdam is voorgedragen om te worden benoemd in het College van Bestuur van het openbaar onderwijs in Rotterdam. Zij heeft het Presidium verzocht om, zodra de gemeenteraad met de voordracht heeft ingestemd, haar per 1 augustus ontslag te verlenen.

Renata Voss begon op 1 juli 2015 als opvolgend Griffier; sinds 1 september 2015 vervult zij de functie van Griffier.

In haar brief aan het Presidium geeft mevrouw Voss aan dat zij in de afgelopen twee jaar met veel inzet heeft gewerkt aan het veranderproces van de ambtelijke organisatie. “Mede dankzij de loyaliteit en betrokkenheid van alle medewerkers is de basis gelegd voor de gewenste verandering, op weg naar een meer zakelijke en professionele Kamerorganisatie. Het werk is nog niet klaar, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en daarom heb ik besloten terug te keren naar waar mijn hart ligt: het onderwijs.”

De Voorzitter en het Presidium hebben kennis genomen van haar besluit. Het Presidium zal zich de komende periode buigen over de te volgen procedure voor de benoeming van haar opvolger.