Gezellige Museumnacht in de Tweede Kamer

Zaterdag 21 oktober was tijdens Museumnacht Den Haag ook de Tweede Kamer open. Honderden bezoekers bekeken de plenaire zaal of spijkerden hun kennis bij met een van de minimasterclasses van ProDemos. In de Statenpassage was speciaal voor Museumnacht een bar geplaatst en was videokunst te bewonderen. Bijna vijfhonderd gasten woonden met een vipticket de unieke opening bij.

Panorama algemene politieke beschouwingen

Laden
00:00
00:00

Opening

Museumnacht Den Haag 2017

Voor de opening van Museumnacht 2017 werd de Statenpassage van de Tweede Kamer door Poetry Circle Nowhere omgedoopt tot Babs’ WOORDSALON.

Babs’ WOORDSALON

In Babs’ WOORDSALON komen artiesten uit verschillende nesten samen: schrijvers, rappers, songwriters, poëten en andere woordkunstenaars. Gastvrouw Babs Gons – pionier op het gebied van spoken word – freakte samen met  PINK OCULUS (solo), DEAN BOWEN, SJAAN en CESAR MAJORANA op het Museumnachtthema FREAK LIKE ME, in een spectaculaire, muzikale en poëtische jamsessie.

Minimasterclasses

Wiezijn of haar politieke kennis wilde bijspijkeren kon zich aansluiten bij een van de minimasterclasses (20 minuten) van ProDemos, over de geschiedenis van de Tweede Kamer.

Plenaire zaal

Plenaire zaal Tweede Kamer

De Tweede Kamer is dagelijks tijdens alle openbare vergaderingen geopend voor publiek. Op de avond van Museumnacht werd er niet gedebatteerd, maar was de plenaire zaal, het bekendste werkterrein van de Kamerleden, te bezichtigen vanaf de publieke tribune. Hier stonden rondleiders van ProDemos om alles uit te leggen over de zaal, van het Kamerdebat tot de bijzondere architectuur.

Slow rise

Slowrise, kunstwerk tijdens Museumnacht Den Haag 2017

En speciaal voor Museumnacht was langs de bekende roltrap de video-installatie van Karel van Laere geplaatst. Het werk heet Slow Rise en geeft een realistisch beeld van de miljoenen mensen die zich dagelijks in Taipei City verplaatsen, in een goed georganiseerde chaos.