Drie petities op dinsdag 29 november 2016

De Tweede Kamer ontvangt op dinsdag 29 november 2016 drie petities. Die gaan over armoede onder kinderen, beroepslongziektes en de Kids Climate Conference. Op maandag 28 november bood de Kerngroep Ring Utrecht een petitie aan over de verbreding van snelwegen rond Utrecht.

Armoede onder kinderen

13.15-13.30 uur

Kinderrechtenorganisaties Save the Children en Defence for Children bieden de commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid een petitie en een rapport aan. Die gaan over armoede onder kinderen wereldwijd.

Beroepslongziektes

13.30-13.45 uur

De Long Alliantie Nederland (LAN) en het Longfonds hebben een boek gemaakt waarin mensen met ‘beroepslongziektes’ aan het woord komen. Het gaat om mensen die een longziekte hebben gekregen door hun werk. Volgens de LAN en het Longfonds sterven er jaarlijks zo'n 2.000 mensen aan een beroepslongziekte. De organisaties overhandigen hun boek aan de commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Kids Climate Conference

13.30-13.45 uur

In september 2016 was de vierde editie van de Kids Climate Conference (KCC), een initiatief van het Wereld Natuurfonds en Center Parcs. In totaal deden 175 kinderen uit Nederland en België mee aan het duurzaamheidsevenement. Zij bedachten oplossingen om zo veel mogelijk energie te besparen. Die oplossingen worden overhandigd aan de commissie voor Infrastructuur en Milieu.

Verbreding Ring Utrecht

Maandag 28 november 10.30-10.45 uur

Het kabinet wil de snelwegen A27 en A12 bij Utrecht uitbreiden met extra rijstroken. De Kerngroep Ring Utrecht is tegen deze verbreding. Daarom had de groep een petitie voor de commissie voor Infrastructuur en Milieu. In de Kerngroep zitten bewonersgroepen, milieu- en natuurorganisaties en onderzoekers. Zij pleiten voor alternatieven voor de snelwegverbreding, bijvoorbeeld inzetten op het gebruik van fiets en openbaar vervoer.

Petities voor de Tweede Kamer

Petities worden meestal aangeboden in de Statenpassage van de Tweede Kamer

Burgers en organisaties kunnen een petitie aanbieden aan de Tweede Kamer. Dat gebeurt meestal op dinsdag en vrijwel altijd in de Statenpassage van de Tweede Kamer. Lees meer over het aanbieden van petities in de Tweede Kamer.