Debat over uitkomst Grieks referendum

De Kamer kwam maandag 6 juli 2015 terug van reces voor een debat over de financiële problemen van Griekenland. De commissie voor Financiën sprak over de gevolgen van het Griekse ‘nee’ in een referendum over een Europees steunpakket. Hiervoor kwamen minister-president Rutte en minister Dijsselbloem van Financiën naar de Kamer.

De Griekse regering legde de bevolking zondag 5 juli in een referendum de vraag voor of het land zou moeten instemmen met een financieel steunpakket van Europa. Een meerderheid van de Grieken is hier tegen, blijkt uit het referendum. In aanloop naar een bijeenkomst van de Eurogroep wil de Kamer daarom debatteren over de gevolgen van het Griekse ‘nee’.

Voor aanvang van het debat heeft minister Dijsselbloem van Financiën een brief gestuurd aan de Kamer. Daarin laat hij weten dat het kabinet tijdens een bijeenkomst van de Eurogroep op dinsdag 7 juli over het Griekse 'nee' wil blijven zoeken naar een oplossing voor de financiële problemen van Griekenland.

 

Live volgen

De commissie voor Financiën en de commissie voor Europese Zaken debatteerden maandag 6 juli 2015 van 19.30 tot 22.00 uur over de uitkomst van het Griekse referendum op zondag 5 juli. Zodra het verslag van dit overleg klaar is, kunt u dit lezen via deze link.