Debat over coronavirus: terugblik

De Tweede Kamer voerde op dinsdag 5 januari 2021 een debat over de jongste ontwikkelingen rond het coronavirus met minister De Jonge van Volksgezondheid, minister Van Ark van Medische Zorg en minister-president Rutte.

De regeling van werkzaamheden: PVV-Kamerlid Wilders vraagt een debat aan.

Live volgen

Het debat is terug te zien via Debat Gemist. U kunt ook het geredigeerd woordelijk verslag teruglezen. 

Regeling van werkzaamheden

Aan het debat ging een regeling van werkzaamheden vooraf, dat is een bijeenkomst waarin de Kamer haar agenda bepaalt. Kamerleden kunnen dan bijvoorbeeld een debat aanvragen. In dit geval vroeg Geert Wilders (PVV) een debat aan over de ontwikkelingen rond het coronavirus. 

Dertigledendebat

Als fracties een plenaire bijeenkomst willen op dagen dat er niet vergaderd wordt, zoals nu tijdens het kerstreces, zoeken zij steun van tenminste dertig Kamerleden om het verzoek om te vergaderen in te dienen. Als het verzoek met opgaaf van redenen - en ondersteund door dertig leden - is ingediend, bepaalt de Voorzitter op welke termijn de plenaire vergadering wordt gehouden. Om de vergadering te kunnen openen, moet er een quorum zijn. Een quorum is het minimale aantal leden dat aanwezig moet zijn om besluiten te mogen nemen. In de Tweede Kamer is dat 76. Lees hier meer over debatteren tijdens het reces.