debat direct

Ontwikkeling

Al ruim 50.000 keer is de gratis app van de Tweede Kamer, Debat Direct, gedownload. Duizenden mensen gebruikten Debat Direct de afgelopen tijd om Kamerdebatten te volgen, zoals het debat over de regeringsverklaring. Op basis van de wensen van de gebruikers is de app de afgelopen maanden verder ontwikkeld. Sinds kort is versie 8 beschikbaar voor iOS, Android en desktop.

Weekagenda

De opvallendste verbetering in Debat Direct is de uitbreiding van de agenda. Waar voorheen alleen de agenda van de dag in te zien was, toont de app voortaan de hele weekagenda. Ook de debatten die eerder in de week plaatsvonden, zijn met de app terug te kijken. Daarnaast is het nu nog makkelijker geworden een fragment of een heel debat, te delen via social media. Ook de stemmingsuitslagen of een losse uitslag is met een druk op de knop online te plaatsen.

Audiomodus

Een andere functionaliteit waar veel vraag naar was onder de gebruikers is de audiomodus. Het is nu mogelijk om het debat alleen in geluid te volgen. Na het activeren van de audiomodus kun je een andere app openen of je telefoon of tablet op standby zetten.

Debat Direct kan ook een pushbericht sturen als een specifieke politicus spreekt of bij aanvang van het debat waar je interesse naar uit gaat. Zo hoef je niet alles te volgen, om toch niets te missen.