Coronavirus: Tweede Kamer vraagt bezoekers RIVM-adviezen op te volgen

Het nieuws over de uitbraak van een nieuw coronavirus (COVID-19) houdt de samenleving bezig. De Tweede Kamer volgt de ontwikkelingen nauwgezet en heeft maatregelen genomen. Daarin zijn de adviezen van het RIVM leidend. De Tweede Kamer vraagt bezoekers die uit Noord-Brabant komen of die in risicogebieden zijn geweest en die verkouden zijn, hoesten of koorts hebben om niet naar de Tweede Kamer te komen. Ook is geen handen schudden een nieuwe maatregel van het RIVM.

Aangescherpte richtlijn RIVM voor bewoners Noord-Brabant

In lijn met de aangescherpte RIVM-adviezen worden bewoners van Noord-Brabant die last hebben van verkoudheid, hoesten of koorts verzocht om niet naar de Tweede Kamer te komen. Ook mensen uit andere regio’s die klachten hebben (verkoudheid, hoesten, koorts) én die huisgenoot zijn van patiënten met COVID-19, of die in gebieden zijn geweest waar het coronavirus heerst, wordt verzocht thuis te blijven. De gebieden waar corona heerst zijn China (inclusief Hong Kong en Macau), Singapore, Zuid-Korea, Iran, en de Noord-Italiaanse provincies Aosta-vallei, Piëmont, Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië, Veneto, Emilia-Romagna en Ligurië. Twijfelt u of u kunt komen? Kijk dan op de website van het RIVM.

Preventie

De plenaire zaal, commissiezalen, werkplekken en openbare ruimten worden iedere dag gereinigd met desinfecterende middelen. Ook zijn er op verschillende plaatsen in het gebouw, zoals bij de ingangen, dispensers geplaatst waar bezoekers en medewerkers hun handen kunnen wassen met een desinfecterend middel. Belangrijke maatregelen die bezoekers van de Tweede Kamer zelf kunnen nemen, zijn om hun handen regelmatig en uitgebreid te wassen, te hoesten en te niezen in de binnenkant van de elleboog en papieren zakdoekjes te gebruiken en die na gebruik direct weg te gooien. Ook wordt handen schudden afgeraden. 

Live volgen vergaderingen

Alle vergaderingen van de Tweede Kamer zijn live te volgen via de app Debat Direct en op deze website. Ook zijn debatten terug te kijken via Debat Gemist