Commissievergaderingen in de Tweede Kamer: volg het live

Deze week zijn er verschillende wetgevingsoverleggen in de Tweede Kamer. De commissies voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Binnenlandse Zaken en Financiën komen bijeen. Via deze site en de app Debat Direct zijn de bijeenkomsten live te volgen.

Kamervoorzitter Khadija Arib maakte vorige week bekend dat er weer iets vaker fysiek vergaderd gaat worden in de Tweede Kamer. Naast het plenaire debat en de briefing over de bestrijding van het coronavirus op donderdag 16 april, staan er voor deze week meerdere wetgevingsoverleggen gepland.

Dinsdag 14 april: wetgevingsoverleg Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Op dinsdag 14 april vergadert de commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de gewijzigde begrotingen die nodig zijn voor het noodpakket aan maatregelen dat de regering heeft aangekondigd om banen en inkomens te beschermen. Om de begroting van 2020 kloppend te maken, zijn een aantal aanpassingen nodig. Het kabinet heeft daarom suppletoire begrotingswetten naar de Kamer gestuurd. Dit zijn voorstellen om de lopende begroting te wijzigen. Minister Wouter Koolmees en staatssecretaris Tamara van Ark zijn bij het overleg aanwezig.

U kunt het wetgevingsoverleg van de commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid vanaf 10.00 uur live bekijken of beluisteren via deze website en via de app Debat Direct

Woensdag 15 april: wetgevingsoverleg Binnenlandse Zaken

Op woensdagochtend 16 april spreken Kamerleden over een wetsvoorstel dat betrekking heeft op een tijdelijke voorziening voor verhuurders en huurders. Deze voorziening is gericht op het mogelijk maken van een tijdelijke verlenging van een tijdelijke huurovereenkomst. Hiermee wil het kabinet voorkomen dat huurders nu hun huis moeten verlaten. Ook moet zo worden voorkomen dat een dergelijke verlenging tot gevolg heeft dat de huurovereenkomst van rechtswege wordt omgezet in een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd. Voor het overleg komt minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties naar de Kamer.

U kunt het wetgevingsoverleg van de commissie voor Binnenlandse Zaken vanaf 10.30 uur live bekijken of beluisteren via deze website en via de app Debat Direct

Woensdag 15 april: wetgevingsoverleg Financiën

Kamerleden spreken op woensdagmiddag 16 april over de wijzigingen in de begroting van het ministerie van Financiën die nodig zijn voor de herverzekering van leverancierskredieten. Het voorstel maakt deel uit van het pakket aanvullende maatregelen van het kabinet om de ondernemers te ondersteunen bij de economische gevolgen van het coronavirus. Staatssecretaris Hans Vijlbrief van Financiën zal het overleg bijwonen.

U kunt het wetgevingsoverleg van de commissie Financiën vanaf 14.00 uur live bekijken of beluisteren via deze website en via de app Debat Direct