Commissievergaderingen in de Tweede Kamer: volg het live

Dinsdag 28 en woensdag 29 april vergadert de commissie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over coronagerelateerde onderwerpen. Via deze site en de app Debat Direct zijn de bijeenkomsten live te volgen.

Blauwe stoelen

Wetgevingsoverleg cultuur en corona

Dinsdag 28 april van 13.00 tot 18.00 uur houdt de commissie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een wetgevingsoverleg over cultuur en corona. Op de agende staat de gewijzigde begroting die nodig is voor de aanvullende ondersteuning van de creatieve en culturele sector in verband met Covid-19. Om de begroting van 2020 kloppend te maken, zijn een aantal aanpassingen nodig. Het kabinet heeft daarom zogeheten suppletoire begrotingswetten naar de Kamer gestuurd. Dit zijn voorstellen om de lopende begroting te wijzigen. Minister van Engelshoven komt voor het overleg naar de Kamer. 

U kunt het wetgevingsoverleg van de commissie OCW vanaf 13.00 uur live bekijken of beluisteren via deze website en via de app Debat Direct.

Nota-overleg Onderwijs en corona

Op woensdag 29 april houdt de commissie OCW van 10.00 - 18.00 uur een nota-overleg over onderwijs en corona. Tijdens dit overleg gaat het onder meer over de maatregelen voor het onderwijs en de kinderopvang, schoolexamens en onderwijs op afstand. Zowel minister van Engelshoven (OCW) als minister Slob (basis- en voortgezet onderwijs) zijn hierbij aanwezig.

U kun het nota-overleg  van de commissie OCW vanaf 10.00 uur live bekijken of beluisteren via deze website en via de app Debat Direct.