Commissie Buitenlandse Zaken bezoekt Cuba

Kamerleden van de commissie voor Buitenlandse Zaken brengen zondag 18 tot en met zondag 25 oktober een bezoek aan Cuba. Tijdens het werkbezoek wil de delegatie zich laten informeren over de actuele politieke, economische en maatschappelijke ontwikkelingen in Cuba, waaronder de verbetering van de relatie met de Verenigde Staten. Ook de diplomatieke relaties en de handelsbetrekkingen van de EU en Nederland met Cuba zullen centraal staan in het programma.

Commissievoorzitter Angelien Eijsink (PvdA) leidt de delegatie, die verder bestaat uit de leden Han ten Broeke (VVD), Joost Taverne (VVD), Michiel Servaes (PvdA), Khadija Arib (PvdA), Raymond de Roon (PVV), Harry van Bommel (SP) en Alexander Pechtold (D66).

De delegatie wordt in de hoofdstad Havana ontvangen door het Cubaanse parlement, in het bijzonder door de commissie Buitenlandse Zaken van het Cubaanse Parlement. De Kamerleden voeren in Havana verder gesprekken met regeringsvertegenwoordigers, maatschappelijke en culturele organisaties en buitenlandse ambassadeurs. Ook bezoeken ze onderzoekscentra op het gebied van biotechnologie en gezondheidszorg. Om een breder beeld te krijgen van de ontwikkelingen in Cuba bezoekt de delegatie daarna de provinciesteden Camagüey en Santiago de Cuba. Daar voeren de Kamerleden gesprekken met regionale autoriteiten en brengen ze een bezoek aan de scheepswerf van het Nederlandse bedrijf Damen Shipyards.