Burgers praten over de toekomst van Europa

Welke bevoegdheden moet de Europese Unie hebben? Wie neemt de besluiten en hoe worden die democratisch gecontroleerd? En waar liggen de grenzen van de Europese Unie? De commissie Europese Zaken van de Tweede Kamer praat daarover tijdens een commissiedebat op woensdag 12 mei. U kunt dit debat live volgen via de site en de app Debat Direct.

De conferentie ging op 9 mei van start met een bijeenkomst in Straatsburg.

Meepraten 

Burgers kunnen het komende jaar via een platform (online) meepraten tijdens de Conferentie over de toekomst van Europa. Het platform is beschikbaar in 24 talen en biedt burgers uit de Unie de mogelijkheid hun ideeën en visie via online-evenementen te delen en uit te wisselen. In april volgend jaar zal een rapport over de conferentie aangeboden worden aan de drie Europese instellingen. Dit vormt de input voor de toekomstige richting en het toekomstige beleid van de EU. Het gezamenlijke voorzitterschap van de conferentie heeft beloofd om gevolg te geven aan de resultaten van de conferentie. Meedoen aan het platform kan via het Digitaal platform voor de Conferentie over de toekomst van Europa.  

Commissiedebat

De commissie Europese Zaken van de Tweede Kamer houdt op woensdag 12 mei van 15.00 tot 17.00 uur een commissiedebat over dit onderwerp. Minister Blok van Buitenlandse Zaken komt hiervoor naar de Kamer. U kunt dit overleg live volgen via de livestream en de app Debat Direct.