Bezoek de Tweede Kamer in de krokusvakantie

Zoekt u nog een interessante bestemming in de krokusvakantie? Kom dan op werkdagen, tussen 9.00 - 17.00 uur, langs in de Tweede Kamer. Neem een kijkje op de publieke tribune van de plenaire zaal en bezoek de fototentoonstelling 'Het andere moment'.

Expo

Op de tweede etage van de Statenpassage kunt u de tentoonstelling ‘Het andere moment. Ruim vijfentwintig jaar fotografie uit de Tweede Kamer’ bezichtigen. De expositie bestaat uit foto’s die een kijkje achter de Kamerschermen geven. Hans Kouwenhoven en Jeroen van der Meyde, twee ‘huisfotografen’ van de Tweede Kamer, hebben door de jaren heen duizenden foto’s gemaakt van officiële momenten vóór de schermen, maar ook van momenten die zich achter de schermen voltrokken. De Voorzitter en de leden van de Kunstcommissie van de Kamer hebben uit al deze foto’s een selectie gemaakt van zo’n 150 stuks, die samen een soort familiealbum van de Tweede Kamer vormen.

Praktische informatie

De expositie is van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur gratis te bezichtigen in de Statenpassage in het Tweede Kamergebouw. Bezoekers kunnen zich voorafgaand aan het bezoek online aanmelden of ter plekke via een van de aanmeldzuilen bij de ingang Lange Poten 4. Een legitimatiebewijs is verplicht.