Bekijk Debat Gemist met ondertiteling

Sinds dinsdag 10 november 2015 zijn plenaire debatten mét ondertiteling terug te kijken via Debat Gemist. Deze ‘verslagondertiteling’ kunt u in- of uitschakelen door op 'CC' te klikken onderin het videovenster.

Alle plenaire debatten van geheel 2015 zijn op Debat Gemist met ondertiteling te bekijken. Ondertiteling van debatten uit eerdere jaren wordt niet beschikbaar gesteld. De ondertiteling onder de video's is gelijk aan het ongecorrigeerde verslag van plenaire debatten in de Kamer. De tekst van het ongecorrigeerde verslag wordt onder de video geplaatst door spraakherkenningssoftware. Die ‘verstaat’ de bijdrages van politici en zet de corresponderende zinnen uit het verslag er zo precies mogelijk onder.

De regeling van werkzaamheden en de stemmingen worden niet ondertiteld op Debat Gemist. Tijdens de regeling van werkzaamheden zeggen sprekers soms alleen ‘eens’ of ‘oneens’. Voor de taalherkenningssoftware is het bijna niet te doen om deze gegevens aan het verslag te koppelen. Hetzelfde geldt voor stemmingen. Desalniettemin dekt de ondertiteling bij Debat Gemist zo’n 95 procent van het gesproken woord.

ondertiteling Debat Gemist