Beëdiging nieuwe Kamerleden

De Tweede Kamer heeft er op 11 juni 2019 twee leden bij gekregen. De Voorzitter beëdigde Mark Harbers en Gerrit Jan van Otterloo, zij worden lid van respectievelijk de VVD- en de 50PLUS-fractie.

Beediging Harbers

Mark Harbers

Het nieuwe Kamerlid voor de VVD was staatssecretaris van Justitie en Veiligheid totdat hij onlangs aftrad naar aanleiding van cijfers die het ministerie had gepubliceerd over incidenten met asielzoekers. Harbers (1969) was van 2009 tot 2017 al Kamerlid, hij was financieel specialist in zijn fractie. Daarvoor was hij onder andere wethouder in Rotterdam. Omdat VVD-Kamerlid Malik Azmani naar het Europees Parlement gaat, is er een zetel vrijgekomen in de fractie.

Beediging Van Otterloo

Gerrit Jan van Otterloo

Ook Gerrit Jan van Otterloo (1949) was eerder Kamerlid. Tussen 1986 en 1994 had hij de portefeuille volksgezondheid in de PvdA-fractie. Hij is verder bestuurder geweest bij een zorginstelling en in de jaren zeventig was hij onder andere leraar en uitgever. In de 50PLUS-fractie is een zetel vrijgekomen door het vertrek van Martin van Rooijen naar de Eerste Kamer.

Naar boven