Anne Mulder (VVD) waarnemer bij Duitse verkiezingen

Tweede Kamerlid Anne Mulder (VVD) was van vrijdag 22 tot en met maandag 25 september actief als waarnemer tijdens de Duitse verkiezingen. Mulder nam namens de Eerste en Tweede Kamer deel aan een waarnemingsmissie van de Parlementaire Assemblee van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE-PA).

Het gebouw van de Bondsdag in Berlijn.

Duitse verkiezingsstrijd

De waarnemingsmissie van de OVSE-PA zag toe op een eerlijk verloop van de verkiezingsstrijd in Duitsland. Anne Mulder kwam op vrijdag 22 september aan in Berlijn, om daar twee dagen deel te nemen aan briefings. Op zondag 24 september, de dag van de Bondsdagverkiezingen, nam hij samen met een Noors parlementslid en een Amerikaans ambtelijk observator deel aan een observatiemissie in de regio Berlijn. Op maandag 25 september volgde nog een debriefing, waarna de OVSE-waarnemers weer vertrokken.

Waarnemingsmissies

Regelmatig zendt de OVSE waarnemingsmissies naar landen om toe te zien op een eerlijk en vrij verloop van verkiezingen. De waarnemingsmissie voor de Duitse verkiezingen op 24 september is samengesteld uit leden van de OVSE Parlementaire Assemblee.