E-mailprocedure : [SPOED E-MAILPROCEDURE] Conceptvoorstel aan Presidium inzake behandeling suppletoire begrotingen najaar 2023

De vergadering is geweest

6 september 2023
17:00 uur
Van: Commissie Rijksuitgaven
Verzonden: woensdag 6 september 2023 17:24
Aan: GC-Commissie-RU
Onderwerp: [UITKOMST E-MAILPROCEDURE] Conceptvoorstel aan Presidium inzake behandeling suppletoire begrotingen najaar 2023
 
Aan de (plv.) leden van de commissie voor de Rijksuitgaven
 
Geachte leden,
 
In de e-mailprocedure hebben de volgende fracties met het voorstel van uw commissievoorzitter, het lid Sneller (D66), ingestemd: VVD, PVV, CDA, SP, PvdA, GroenLinks, ChristenUnie, BBB, SGP, Volt. De overige fracties hebben niet gereageerd. Het voorstel is aangenomen. Dat betekent dat de brief met advies aan het Presidium over de behandeling van de in het najaar van 2023 te ontvangen suppletoire begrotingswetten is vastgesteld (2023Z14710).
 
Met vriendelijke groet,
Martijn Schukkink
Griffier commissie Rijksuitgaven/adjunct-griffier commissie Financiën
 
 
Van: Commissie Rijksuitgaven
Verzonden: dinsdag 5 september 2023 15:23
Aan: GC-Commissie-RU
Onderwerp: [SPOED E-MAILPROCEDURE] Conceptvoorstel aan Presidium inzake behandeling suppletoire begrotingen najaar 2023
 
Aan de (plv.) leden van de commissie voor de Rijksuitgaven
 
Geachte leden,
 
De commissie voor de Rijksuitgaven adviseert halfjaarlijks het Presidium over vaststelling van de inbrengtermijnen ten behoeve van het verslag (feitelijke vragen) bij de suppletoire begrotingen samenhangende met de Voorjaarsnota en Najaarsnota. In het begrotingsjaar 2023 dient de regering voor het eerst, mede op verzoek van de Kamer, aanvullend op de eerste en tweede suppletoire begrotingen bij Voorjaars-, resp. Najaarsnota een extra ronde suppletoire begrotingswetten in op Prinsjesdag (zie Kamerstuk 31865, nr. 233). Teneinde de behandeling van deze suppletoire begrotingswetten te bespoedigen en integrale besluitvorming te bevorderen stelt uw commissievoorzitter, het lid Sneller (D66), voor deze conceptbrief namens de commissie voor de Rijksuitgaven aan het Presidium vast te stellen. In deze brief is tevens een advies voor de behandeling van de Najaarsnota en bijbehorende suppletoire begrotingswetten opgenomen. In de voorstellen is rekening gehouden met de planning van de behandeling van de ontwerpbegrotingen voor 2024 en de recesplanning, zoals eerder vandaag door de Kamer vastgesteld. De conceptbrief wordt op deze korte termijn schriftelijk aan u voorgelegd, opdat het Presidium het advies kan behandelen in zijn vergadering van woensdag 13 september a.s. en de inbrengtermijnen voorafgaand aan Prinsjesdag kunnen worden vastgesteld.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk op woensdag 6 september 2023 om 17.00 uur te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.
 
Toelichting
 
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:
 
2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Met vriendelijke groet,
Martijn Schukkink
Griffier commissie Rijksuitgaven/adjunct-griffier commissie Financiën

Agendapunten

  1. 1

    Conceptbehandelschema suppletoire begrotingen september 2023 en tweede suppletoire begrotingen Najaarsnota 2023

    Te behandelen:

    Loading data