E-mailprocedure : [E-MAIL PROCEDURE] Gesprek regeringscommissaris Mariëtte Hamer

De vergadering is geweest

8 mei 2023
14:00 uur
RESULTAAT
Geachte leden en plaatsvervangende leden van de vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,
 
Naar aanleiding van onderstaande e-mailprocedure* is gebleken dat een meerderheid geen bezwaar heeft tegen een gesprek met regeringscommissaris Mariëtte Hamer, echter is uit deze e-mailprocedure ook duidelijk geworden dat alleen de leden Van der Woude (VVD) en Palland (CDA) in de gelegenheid zijn om bij deze activiteit aanwezig te zijn.
 
Hiermee is gebleken dat er onvoldoende deelnemers zijn om deze activiteit definitief doorgang te laten vinden op donderdag 11 mei 2023 van 10:00 tot 11:00 uur.
 
Met vriendelijke groet,
 
Marleen Huls
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:
2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.
 


Geachte leden en plaatsvervangend leden van de vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid ,

Op 24 mei 2023 staat van 14:00 tot 18:00 uur een commissiedebat Integrale aanpak seksueel grensoverschrijdend gedrag gepland. Regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld, Mariëtte Hamer, heeft op 13 januari 2023 advies gegeven op het National Actieprogramma Aanpak seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld. In deze brief heeft mw. Hamer aangegeven bereid te zijn haar advies en plannen verder toe te lichten in een gesprek met Kamerleden. Dit aanbod heeft mw. Hamer deze week onder de aandacht gebracht van de griffie van de commissie OCW.
Het verzoek is of u in aanloop naar het commissiedebat Integrale aanpak seksueel grensoverschrijdend gedrag in gesprek wenst te gaan met regeringscommissaris Mariëtte Hamer. Dit gesprek kan plaatsvinden donderdag 11 mei 2023 van 10:00 tot 11:00 uur.
U wordt verzocht uiterlijk maandag 8 mei 2023 om 14:00 uur te laten weten (via allen beantwoorden) of u met dit verzoek kunt instemmen. Spoedig daarna wordt u geïnformeerd over de uitkomst van deze e-mailprocedure*.
 
Met vriendelijke groet,
 
Marleen Huls

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Gesprek regeringscommissaris Mariëtte Hamer