E-mailprocedure : Verzoek van het lid Simons (VVD) en Van Kent (SP) tot een schriftelijke overleg over de voorhang in verband met wijziging van het Asbestverwijderingsbesluit 2005 en het Besluit bouwwerken leefomgeving (Kamerstuk 25834, nr. 189)

De vergadering is geweest

21 november 2022
15:00 uur
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid,
In de cc: de (plv.) leden van de vaste commissies voor Binnenlandse Zaken en voor Infrastructuur en Waterstaat,
 
Onderstaand treft u een verzoek van het leden Chris Simons (VVD) en Van Kent (SP) tot een schriftelijke overleg over de voorhang in verband met wijziging van het Asbestverwijderingsbesluit 2005 en het Besluit bouwwerken leefomgeving (Kamerstuk 25834, nr. 189). Deze voorhang is eerder aan de orde geweest in de procedurevergadering van 1 november jl van de commissie SZW. Indien u instemt met dit verzoek, wordt voorgesteld om de inbrengdatum voor het schriftelijk overleg vast te stellen op donderdag 1 december as. om 14.00 uur.
 
Graag verneem ik uiterlijk maandag 21 november 2022 om 15.00 uur of u met dit verzoek kunt instemmen. Spoedig daarna zal ik u informeren of het verzoek wordt gehonoreerd.*
Met vriendelijke groet,
Emma van den Broek
Adjunct-griffier commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid
GC Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA  Den Haag

 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20 tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:
2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Van: "Simons, C." <c.simons@tweedekamer.nl>
Datum: 17 november 2022 om 18:43:04 CET
Aan: "Post, H." <H.Post@tweedekamer.nl>
Kopie: "Meijer, B." <b.w.v.meijer@tweedekamer.nl>
Onderwerp: Verzoek tot emailprocedure
?
Beste Harmanda,
 
Graag zou ik namens de leden Chris Simons (VVD) en Bart van Kent (SP) een e-mailprocedure willen opstarten over de ‘Voorhang in verband met wijziging van het Asbestverwijderingsbesluit 2005 en het Besluit bouwwerken leefomgeving’.
 
De leden Simons en van Kent zouden de commissie willen verzoeken de voorhangprocedure tijdelijk op te schorten om zodoende een schriftelijke ronde over deze wijziging mogelijk te maken.  Gezien de begrotingsbehandeling in week 48 is het voorstel de inbrengdatum op 1 december te zetten.
 
Alvast dank voor het in behandeling nemen.
 
Met vriendelijke groet,
 
Franken, K. (Kevin)
 
Persoonlijk medewerker Chris Simons
VVD
Tweede Kamer der Staten-Generaal
 
VVD-Fractie
Bezuidenhoudseweg 67 | 2500 EA Den Haag
 
T +(31)70-318 | E k.franken@tweedekamer.nl | I www.tweedekamer.nl
 
NB.: Afspraken met de heer Simons worden in zijn agenda opgenomen onder voorbehoud van verplichtingen in de Kamer. Hierdoor kan het voorkomen dat afspraken op het laatste moment gewijzigd moeten worden. De bezoeker wordt verzocht zich te melden bij de ingang aan het Prinses Irenepad 1. Vergeet hiervoor niet uw identificatiebewijs mee te nemen.
 
Door het sturen van een email stelt u ons in het bezit van uw persoonsgegevens. De informatie wordt niet met derden gedeeld. In enkele gevallen kan de informatie intern gedeeld worden, om ervoor te zorgen dat u een adequaat antwoord op uw vragen ontvangt. Kamerleden en medewerkers zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van uw gegevens te respecteren. Uw gegevens worden niet langer bewaard dan de verwerking van de e-mail vraagt, met een maximum van twee jaar. Mocht u desondanks bezwaar hebben tegen bovenstaande, dan verwijderen wij op uw verzoek uw gegevens.

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek tot een schriftelijke overleg over de voorhang in verband met wijziging van het Asbestverwijderingsbesluit 2005 en het Besluit bouwwerken leefomgeving (Kamerstuk 25834, nr. 189)

    Te behandelen:

    Loading data