E-mailprocedure : [SPOED-EMAILPROCEDURE] Verzoek van de leden Pouw-Verweij (JA21) en Omtzigt aan de minister van VWS om de brief van ZonMW en de expertgroep aan de Kamer te sturen

De vergadering is geweest

13 september 2022
17:00 uur
Onderstaand treft u aan een verzoek van de leden Pouw-Verweij (JA21) en Omtzigt om namens de commissie de minister van VWS te verzoeken uiterlijk morgen om 17.00 uur de brief van ZonMW en de expertgroep over privacy van gegevens naar de Kamer te sturen. Dit in verband met het gesprek dat a.s. donderdag a.s. gepland staat over ‘Resultaten van het onderzoek naar oversterfte met genodigden van het RIVM, het CBS en een lid van de Klankbordgroep’. Zie onderstaand bericht voor het volledige verzoek.
 
Graag verneem ik uiterlijk hedenmiddag, dinsdag 13 september, om 17.00 uur of u het verzoek steunt. Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst*.
 
Met vriendelijke groet,
Mees Heller
Adjunct-griffier commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)
Griffier contactgroep België
Tweede Kamer der Staten-Generaal
 

*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid:
“2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.” Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Van: Pouw-Verweij, N.J.F. 
Verzonden: dinsdag 13 september 2022 12:19
Aan: Commissie VWS 
CC: Omtzigt, P.H. 
Onderwerp: Verzoek om brief
 
Geachte griffier,
 
Met het oog op het gesprek over oversterfte wil ik het volgende verzoek doen.
 
Op 8 september scheef de volkskrant (Wetenschappers krijgen gegevens oversterfte niet voor onderzoek - vanwege privacy zeggen RIVM en de GGD's) dat wij afgelopen donderdag een brief gehad krijgen van ZonMW en de expertgroep over die privacy.
 
Die brief hebben we helaas niet ontvangen.
Wij zouden via de commissie willen vragen om die brief (en een eventueel daarbij behorende briefwisselingen met VWS< RIVM en/of GGD) voor woensdagavond te ontvangen in verband met het gesprek op donderdag.
 
Vriendelijke groet,
 
Nicki Pouw-Verweij
Pieter Omtzigt

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek aan de minister van VWS om de brief van ZonMW en de expertgroep aan de Kamer te sturen

    Te behandelen:

    Loading data