E-mailprocedure : Herhaling- Email-procedure verzoek vh lid Van Strien: verzoek om een commissiebrief ter aanvulling op het ‘Plan van aanpak persvrijheid en persveiligheid’

De vergadering is geweest

15 juli 2022
12:00 uur
Geachte woordvoerders Media,
Op de laatste dag vóór het zomerreces is de onderstaande e-mailprocedure aan u voorgelegd. Vanwege de krappe reactietijd en de laatste drukke dag, waren niet alle reacties op tijd binnen (nl. ontvangen nadat de besluitenlijst met ‘geen meerderheid’ al rond was). Bij uitzondering, op basis van bovengenoemde redenen, heeft de commissievoorzitter ermee ingestemd de besluitvorming opnieuw aan u voor te leggen.

De volgende fracties hebben uiteindelijk gereageerd en ingestemd met het voorstel om een commissiebrief te sturen:  VVD, D66, CDA, SP, PvdA, CU, BBB. Daarmee is een meerderheid bereikt.
 
Zonder tegenbericht vóór vrijdag 15 juli a.s. neem ik aan dat u akkoord gaat met het voorstel een commissiebrief te sturen.
 
Op 7 jul. 2022 om 11:45 heeft Kler, E.C.E. de <E.dKler@tweedekamer.nl> het volgende geschreven:
Geachte woordvoerders media,

In onderstaande mail vraagt het lid Van Strien om een commissiebrief ter aanvulling op het ‘Plan van aanpak persvrijheid en persveiligheid’, waarin gehoor wordt gegeven aan de toezeggingen die minister Dijkgraaf heeft gedaan tijdens het mondelinge vragenuur van 10 mei jl. o.a. over sneller en harder straffen en het taakstrafverbod.
Het verzoek is deze brief te ontvangen voorafgaand aan het plenaire debat over Persvrijheid en Persveiligheid met de staatssecretaris OCW en minister JenV.
 
Graag verneem ik vóór hedenmiddag 17.00 uur of u kunt instemmen met dit verzoek.
 
Met vriendelijke groet,
drs. E. C.E.  (Eveline) de Kler
griffier van de commissie Onderwijs,
Cultuur en Wetenschap

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek om een commissiebrief ter aanvulling op het ‘Plan van aanpak persvrijheid en persveiligheid

    Te behandelen:

    Loading data