E-mailprocedure : Verzoek van het lid Agema om een reactie inzake NOS -bericht "RIVM hield rekening met 'catastrofale' impact corona"

De vergadering is geweest

14 februari 2022
16:00 uur
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Onderstaand treft u een verzoek aan van het lid Agema (PVV) om namens de commissie een reactie te vragen aan de minister van VWS op het NOS- bericht "RIVM hield rekening met ‘catastrofale’ impact corona, maar deelde dat niet met publiek", te ontvangen voorafgaand aan het coronadebat van aanstaande woensdag. Zie onderstaand voor het volledige verzoek.
 
U wordt verzocht uiterlijk hedenmiddag  om 16.00 uur aan te geven of u het verzoek steunt.* Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst hiervan.
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid:
“2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.” Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund
 
Met vriendelijke groet,
 
Esmeijer, M.E.
 
plaatsvervangend griffier
GC Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal
 
Postbus 20018, 2500 EA
T +(31)70-3182080 |
 
 
-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: Agema, F.
Verzonden: zondag 13 februari 2022 17:18
Aan: Esmeijer, M.E. <
Onderwerp: RIVM hield rekening met ‘catastrofale’ impact corona, maar deelde dat niet met publiek | NOS
 
Beste griffie,
 
Graag zou ik via een emailprocedure de minister verzoeken een reactie te geven op onderstaande bericht voorafgaand aan het coronadebat van aanstaande woensdag. Wij ontvangen graag uitleg over de op 9 februari 2020 afgegane alarmbellen (mogelijke catastrofe) bij het RIVM, of de toenmalig minister van VWS daarvan op de hoogte werd gebracht en de verkoop van onze volledige voorraad beschermingsmiddelen aan China op 10 februari 2020.
Lid Agema
 
https://nos.nl/l/2417167

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Agema om een reactie inzake NOS -bericht "RIVM hield rekening met 'catastrofale' impact corona":

    Te behandelen:

    Loading data