E-mailprocedure : Verzoek van het lid Agema (PVV) om de minister van VWS te verzoeken de door het ministerie aangepaste OMT-adviezen met de Kamer te delen

De vergadering is geweest

14 februari 2022
10:00 uur
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Op onderstaande emailprocedure is als volgt gereageerd:
  • De fracties van de VVD, D66, SP, PvdA, GroenLinks, PvdD, ChristenUnie, FvD, JA21, SGP, DENK, Groep Van Haga*, Fractie Den Haan en BBB steunen het verzoek van het lid Agema (PVV).
  • De fractie van D66 heeft aanvullend op het verzoek aangegeven ook graag een kabinetsreactie te willen op betreffend nieuwsbericht. De fracties van de VVD, SP, ChristenUnie, JA21, Groep Van Haga*, en Fractie Den Haan steunen dit verzoek.
  • De fractie van GroenLinks heeft aanvullend op het verzoek aangegeven graag te vernemen hoe het proces van de OMT-adviezen verloopt (wie stelt de vragen op, wie is betrokken, wie doet de eindredactie, en waarom wordt de uiteindelijke brief niet voorgelegd aan leden van het OMT?). De fracties van de VVD, D66, SP, ChristenUnie, JA21, Groep Van Haga*, en Fractie Den Haan steunen dit verzoek.
 
Dit betekent dat een meerderheid van de leden het verzoek van het lid Agema (PVV) steunt en een meerderheid van de leden beiden aanvullende verzoeken steunt. De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wordt namens de commissie verzocht om, voorafgaand aan het plenaire debat over het coronavirus van a.s. woensdag 16 februari 2022, de door het ministerie aangepaste OMT-adviezen met de Kamer te delen. De minister wordt namens de commissie ook verzocht om te reageren op het nieuwsbericht en aan te geven hoe het proces van de OMT-adviezen verloopt.
 
* Het lid Van Haga heeft ook steun uitgesproken, maar is thans geen (plv.) lid van de commissie voor VWS. Artikel 7.20, eerste lid Reglement van Orde: “Slechts de leden van een commissie nemen deel aan haar besluitvorming. Indien een lid niet beschikbaar is, kan een plaatsvervangend lid van zijn fractie of groep zijn bevoegdheden uitoefenen. Een plaatsvervangend lid kan de bevoegdheden voor ten hoogste één lid van de commissie uitoefenen”.
 
Met vriendelijke groet,

Mees Heller

==========================================================

Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Onderstaand treft u een verzoek aan van het lid Agema (PVV) om namens de commissie de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport te verzoeken om, voorafgaand aan het plenaire debat over het coronavirus van a.s. woensdag 16 februari 2022, de door het ministerie aangepaste OMT-adviezen met de Kamer te delen (zie: Ministerie bemoeide zich met OMT-adviezen | Nieuwsuur (nos.nl)).
 
U wordt verzocht uiterlijk maandag 14 februari 2022 om 10.00 uur aan te geven of u het verzoek steunt.* Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst hiervan.
 
Met vriendelijke groet,
Mees Heller
Adjunct-griffier commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)
Griffier contactgroep België
Tweede Kamer der Staten-Generaal
 
Postbus 20018, 2500 EA
E m.heller@tweedekamer.nl | I www.tweedekamer.nl

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Agema (PVV) om de minister van VWS te verzoeken de door het ministerie aangepaste OMT-adviezen met de Kamer te delen

    Te behandelen:

    Loading data