E-mailprocedure : Verzoek van het lid Agema om de inbrengdata voor de drie ctb-wetsvoorstellen met één week te verplaatsen

De vergadering is geweest

4 januari 2022
10:00 uur
Geachte (plv) leden van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Onderstaand treft u aan een verzoek van het lid Agema (PVV) om de inbrengdata voor de nadere verslagen voor de drie ctb-wetsvoorstellen* (die thans ingepland staan op woensdag 5 januari a.s. om 14.00 uur) met één week te verplaatsen. Gaarne verneem ik uiterlijk dinsdag 4 januari a.s. om 10.00 uur of u het verzoek steunt**. Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst.
 
 
*(1)Tijdelijke wet verbreding inzet coronatoegangsbewijzen, (2) Wijziging van de Wet publieke gezondheid in verband met het schrappen van het instemmingsrecht van medezeggenschapsorganen van onderwijsinstellingen bij de inzet van coronatoegangsbewijzen in het beroepsonderwijs en het hoger onderwijs en (3) Tijdelijke wet differentiatie coronatoegangsbewijzen.
 
**Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid:
“2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.” Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
NB: Indien de commissie het verzoek steunt dan zal de inbrengdatum voor de nadere verslagen worden verplaatst naar woensdag 12 januari a.s. om 14.00 uur.
 
Met vriendelijke groet,
Esmeijer, M.E.
plaatsvervangend griffier
GC Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal
 
Van: Agema, F.
Verzonden: maandag 3 januari 2022 11:43
Aan: Esmeijer, M.E.
Onderwerp: emailprocedure
 
Beste griffie,
 
Graag zou ik een emailprocedure willen initiëren.
Op 29/11 ,1/12, 3/12, 9/12 en 10/12 stelde ik Kamervragen waarvan de termijn inmiddels verlopen is, maar de antwoorden nog niet binnen zijn.
Deze antwoorden zou ik gaarne willen betrekken bij de inbreng voor het nader verslag over de uitbreiding van de coronatoegangsbewijzen en 2G.
Het verzoek aan mijn collega’s is om de inbrengdatum voor het nader verslag een week te verplaatsen.
 
 
Met vriendelijke groet,
Fleur Agema
 
Vicefractievoorzitter Partij voor de Vrijheid
Woordvoerder zorg

 

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Agema om de inbrengdata voor de drie ctb-wetsvoorstellen met één week te verplaatsen

    Te behandelen:

    Loading data