E-mailprocedure : Verzoek tot aanbieding digitale petitie UAF over onderzoeksrapport zorgprofessionals

De vergadering is geweest

5 november 2021
16:00 uur
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid,
 
Hierbij treft u een verzoek aan voor een petitieaanbieding door de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF, voorafgaand aan het wetgevingsoverleg Integratie en maatschappelijke samenhang (beleidsartikel 13 van de begroting SZW 2022) op 22 november 2021. Het betreft de overhandiging van het rapport ‘Van A naar BIG tot Zorgprofessional: Een onderzoek naar de BIG-registratie en loopbaan van gevluchte artsen, tandartsen en apothekers in Nederland in de periode van 2005 tot en met 2020’. De digitale petitieaanbieding is voorzien op donderdag 18 november van 13.15 tot 13.35 uur.
 
Aangezien de eerstvolgende procedurevergadering pas 16 november aanstaande plaatsvindt, wordt dit verzoek per e-mailprocedure aan u voorgelegd.
 
Graag verneem ik uiterlijk vrijdag 5 november om 16.00 uur of u met dit verzoek kunt instemmen. Spoedig daarna zal ik u informeren of het verzoek wordt gehonoreerd.*
 
Met vriendelijke groet,
Laura Blom
Adjunct-griffier commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20 tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:
2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25
 Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Aanbieding rapport 'Van A naar BIG tot Zorgprofessional' van UAF