E-mailprocedure : Verzoek van het lid Gijs van Dijk (PvdA) om de behandeling van de Wet pensioenverdeling bij scheiding 2022 uit te stellen en deze tegelijk te behandelen met de Wet toekomst pensioenen

De vergadering is geweest

17 september 2021
16:00 uur
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid,
 
Hieronder treft u een verzoek aan van het lid Gijs van Dijk (PvdA) om de behandeling van de Wet pensioenverdeling bij scheiding 2022 (35 287) uit te stellen en deze tegelijk te behandelen met de Wet toekomst pensioenen.
Tijdens de procedurevergadering van 14 september jl. heeft de commissie besloten de Wet pensioenverdeling bij scheiding 2022 aan te melden voor plenaire behandeling.
 
Graag verneem ik uiterlijk vrijdag 17 september a.s. om 16.00 uur of u met dit verzoek kunt instemmen (via een reply op deze mail). Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst van deze e-mailprocedure*.
 
Met vriendelijke groet,
Laura Blom
Adjunct-griffier commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid

 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20 tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:
2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Van: Dijk, G.J. van (Gijs) <g.vdijk@tweedekamer.nl>
Verzonden: donderdag 16 september 2021 12:09
Aan: Commissie SZW <cie.szw@tweedekamer.nl>
Onderwerp: emailprocedure
 
Goedemiddag!
 
Ik zou graag een emailronde willen doen om de wet pensioenen bij scheiding uit te stellen en tegelijk te behandelen met de nieuwe wet van het pensioencontract.
 
Grt
 
Gijs
 
Met vriendelijke groet,
Dijk, G. van
Kamerlid
PvdA
Tweede Kamer der Staten-Generaal

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek om de behandeling van de Wet pensioenverdeling bij scheiding 2022 uit te stellen en deze tegelijk te behandelen met de Wet toekomst pensioenen

    Te behandelen:

    Loading data