E-mailprocedure : Stukken Volkskrant inzake Afghanistan per direct naar de Kamer

De vergadering is geweest

15 september 2021
10:00 uur
Commissie: Defensie
Beste (plv.) leden van de vaste commissie voor Defensie,
 
De fractie van de SP verzoekt om vóór aanvang van het vandaag te houden plenaire debat over Afghanistan te kunnen beschikken over de stukken die in de Volkskrant van vandaag worden genoemd inzake Afghanistan en waarover de Kamer niet beschikt.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk vandaag (woensdag 15 september) om 10.00 uur te laten weten of u instemt met het bovenstaande verzoek. U wordt verzocht te reageren met een “allen beantwoorden” op dit emailbericht. Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst van de emailprocedure.

UITKOMST: De fracties van VVD, Volt, CU, GL, BBB, PVV, PvdD, SP, PvdA, D66 en CDA en het lid Omtzigt steunen het verzoek van de SP-fractie. Dit is een meerderheid. De minister van Buitenlandse Zaken zal in een brief worden gevraagd om de stukken die in de Volkskrant van vandaag worden genoemd inzake Afghanistan en waarover de Kamer niet beschikt vóór aanvang van het debat aan de Kamer worden gezonden.
 
Het aanvullende verzoek van het lid Omtzigt wordt gesteund door de fracties van BBB, PVV, PvdA, SP, PvdD, en CDA. De fractie van D66 heeft laten weten alleen het oorspronkelijke voorstel van de fractie van de SP te willen steunen en niet het aanvullende verzoek van het lid Omtzigt. Om die reden is er geen meerderheid voor dit aanvullende verzoek. Om die reden wordt dan ook alleen het verzoek van de SP-fractie aan de minister van Buitenlandse Zaken voorgelegd.

 

Agendapunten

  1. 1

    Stukken Volkskrant per direct naar de Kamer

    Te behandelen:

    Loading data