E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] - Voorstel van het lid Hammelburg (D66) tot omzetting van het debat Eurogroep/Ecofinraad in een schriftelijk overleg

De vergadering is geweest

6 september 2021
14:00 uur
Commissie: Financiën


[UITKOMST E-MAILPROCEDURE] - Voorstel van het lid Hammelburg (D66) tot omzetting van het debat Eurogroep/Ecofinraad in een schriftelijk overleg?

Aan de (plv.) leden van de vaste commissie voor Financiën

 
Geachte leden,
 
In reactie op deze e-mailprocedure over het voorstel van het lid Hammelburg (D66) tot het omzetten van het commissiedebat Eurogroep/Ecofinraad van aanstaande woensdag in een schriftelijk overleg hebben de volgende fracties hun steun uitgesproken:
PVV, CDA, GroenLinks, ChristenUnie, SGP, BBB. De fractie van Volt heeft zich tegen het voorstel uitgesproken. De overige fracties hebben niet gereageerd.
 
Het voorstel is verworpen. Dat betekent dat het commissiedebat Eurogroep/Ecofinraad op woensdag 8 september a.s. van 10.15 uur tot 13.15 uur in de agenda blijft staan.
 
Met vriendelijke groet,
Martijn Schukkink
Griffier commissie voor de Rijksuitgaven/adjunct-griffier commissie Financiën
Griffie commissies Sociaal en Financieel

E-MAILPROCEDURE

Aan de (plv.) leden van de vaste commissie voor Financiën

 
Geachte leden,
 
Het lid Hammelburg (D66) doet uw commissie het voorstel om het commissiedebat van aanstaande woensdag 8 september 2021 over de Eurogroep/Ecofinraad om te zetten in een schriftelijk overleg.
Zie zijn hieronder opgenomen e-mail.
 
De  geannoteerde agenda van de Eurogroep/Ecofinraadvergaderingen op 10 en 11 september heeft u hedenmiddag ontvangen.
 
Namens de voorzitter van de commissie leg ik u het voorstel van de heer Hammelburg ter besluitvorming voor.
Indien voor het voorstel om het commissiedebat om te zetten in een schriftelijk overleg voldoende steun bestaat, zal de inbrengtermijn voor het schriftelijk overleg worden vastgesteld op dinsdag 7 september 16.00 uur, en zal de minister van Financiën vervolgens worden verzocht de beantwoording uiterlijk op donderdag 9 september aan de Kamer te zenden.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk maandag 6 september 2021, om 14.00 uur, te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag door middel van een ‘Allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst. *
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:
2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.

 
 
 
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Griffier van de vaste commissie voor Financiën

 
Van: 
Verzonden: vrijdag 3 september 2021 17:55
Aan: Commissie Financiën 
Onderwerp: Verzoek CD eurogroep omzetten naar SO
 
Geachte griffie,
 
Graag doe ik namens het lid Hammelburg (D66) het verzoek tot een e-mailprocedure om het aanstaande commissiedebat ter voorbereiding op de informele vergadering van de Eurogroep / Ecofinraad om te zetten in een schriftelijk overleg, mede gelet op het feit dat er alleen gedachtewisselingen geagendeerd staan en geen besluitvorming.
 
Met vriendelijke groet,
 
 
Beleidsmedewerker Tweede Kamerfractie D66
Financiën | Jeugd