E-mailprocedure : Voorstel van het lid Piri - houden van Technische briefing en rondetafelgesprek Afghanistan woensdag 25 augustus

De vergadering is geweest

23 augustus 2021
9:30 uur
Commissie: Defensie
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Defensie,
 
Het lid Piri stelt onderstaand voor om (uiterlijk) woensdag 25 augustus a.s. een technische briefing van één uur door de ministeries van Defensie en Buitenlandse Zaken over de stand van zaken m.b.t. de evacuaties te laten houden. Vervolgens, zo luidt het tweede deel van het voorstel, zou een rondetafelgesprek (mogelijk in deelsessies) moeten worden gehouden inzake de huidige veiligheidssituatie in Afghanistan. Beide activiteiten zo mogelijk geheel openbaar. Het lid Piri doet deze verzoeken mede namens de fracties van VVD, D66, CDA, SP, Groen links, PvdD, CU, Volt, SGP, BBB en Bij1.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk maandag 23 augustus om 09.30 uur te laten weten of u kunt instemmen met de voorstellen van het lid Piri. U wordt verzocht te reageren met een “allen beantwoorden” op dit emailbericht. Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst van de emailprocedure.
 
Hierbij wordt opgemerkt dat gezien de hiervoor genoemde ondersteuning er reeds een meerderheid voor deze voorstellen is. Om die reden verzoek ik u tevens om uiterlijk maandag 23 augustus om 9.30 uur namen van mogelijk uit te nodigen experts voor het rondetafelgesprek door te geven, indien uw fractie hiervoor namen wil aandragen. Hiervoor geldt een maximum van twee per fractie. Op basis van de aangedragen personen zal dan een voorstel voor de uit te nodigen personen worden opgesteld, dat vervolgens ter goedkeuring aan u zal worden voorgelegd.
 
 
Met vriendelijke groet,
Mr T.N.J. (Tim) de Lange,
Plv. Griffier, commissiegriffier Defensie
GC Internationaal en Ruimtelijk
Tweede Kamer der Staten-Generaal

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel van het lid Piri - houden van Technische briefing en rondetafelgesprek Afghanistan woensdag 25 augustus

    Te behandelen:

    Loading data