E-mailprocedure : Verzoek van het lid Agema (PVV) om de minister namens de commissie te verzoeken geen onomkeerbare stappen te zetten inzake vaccinatie-12-17 jarigen alvorens debat is gevoerd

De vergadering is geweest

1 juli 2021
10:00 uur
Onderstaand treft u een verzoek van het lid Agema (PVV) om de minister van VWS namens de commissie te verzoeken geen onomkeerbare stappen te zetten inzake het uitnodigen van 12-17 jarigen voor vaccinatie, alvorens het debat is gevoerd en er gestemd is over eventueel ingediende moties. 
 
Graag verneem ik uiterlijk donderdag 1 juli a.s. om 10.00 uur of u het verzoek steunt*. Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst.
 
 
*Toelichting
 De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid:
“2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.” Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Met vriendelijke groet,
Esmeijer, M.E.
plaatsvervangend griffier
GC Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal
--------------------------------
Van: Agema, F.  
Verzonden: woensdag 30 juni 2021 14:27
Aan: Esmeijer, M.E.  Bakker, J. (Julie-Jet)
Onderwerp: Re: [UITKOMST E-MAILPROCEDURE] Verzoek van het lid Agema (PVV) om een technische briefing over het advies van de Gezondheidsraad om 12-17 jarigen te vaccineren tegen corona
 
 
Beste collega’s, 
 
Inmiddels meldt de minister in de media dat hij vrijdag begint met het uitnodigen van 12-17 jarigen terwijl het niet meer lukt om deze week een commissiedebat te organiseren waar u naar verwees toen ik tijdens de regeling van werkzaamheden gisteren een plenair debat aanvroeg. 
 
Ik wil u gaarne voorstellen de minister te verzoeken geen onomkeerbare stappen te zetten alvorens het debat is gevoerd en er gestemd is over eventueel ingediende moties. 
 
Lid Agema
 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Agema (PVV) om de minister namens de commissie te verzoeken geen onomkeerbare stappen te zetten inzake vaccinatie-12-17 jarigen alvorens debat is gevoerd

    Te behandelen:

    Loading data