E-mailprocedure : E-mailprocedure - Verzoek i.v.m. stemming herindeling

De vergadering is geweest

23 februari 2021
16:00 uur
Van: Commissie BiZa
Verzonden: dinsdag 23 februari 2021 09:20
Aan: GC-Commissie-BiZa
Onderwerp: E-mailprocedure - Verzoek i.v.m. stemming herindeling
 
Geachte leden van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken,
 
Verzoek van het lid Van Raak (SP) om de minister de gemeente Landerd te laten vragen snel een representatief onderzoek te houden onder de inwoners van Schaijk (en Reek) of ze willen worden heringedeeld bij Uden of bij Oss. De stemming over dit voorstel zouden we dan moeten uitstellen tot na deze raadpleging.
 
Ik verzoek u uiterlijk dinsdag 23 februari 2021 te 16.00 uur te laten weten of u met dit voorstel* kunt instemmen.
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende: 4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Met vriendelijke groet,
 
Charles Roovers
Plaatsvervangend griffier
Griffier van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken GC Bestuur en Onderwijs Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018, 2500 EA T +(31)70-3182052 | E c.roovers@tweedekamer.nl | I www.tweedekamer.nl
 
 
 
-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: Raak, A.A.G.M. van <r.vraak@tweedekamer.nl>
Verzonden: maandag 22 februari 2021 20:16
Aan: Commissie BiZa <cie.biza@tweedekamer.nl>
CC: Roovers, C. <c.roovers@tweedekamer.nl>; Hendrickx, F.M.J. <F.Hendrickx@tweedekamer.nl>; Snoeren, M.A.J. (Mark) <m.snoeren@tweedekamer.nl>; Molen, H. van der <h.vdmolen@tweedekamer.nl>; Sneller, J. <j.sneller@tweedekamer.nl>; Özütok, N. <n.ozutok@tweedekamer.nl>; Bosma, M. <M.Bosma@tweedekamer.nl>; Bisschop, R. <r.bisschop@tweedekamer.nl>; Krol, H. <h.krol@tweedekamer.nl>; Kuiken, A.H. <a.kuiken@tweedekamer.nl>; Graaf, S. van der <s.vandergraaf@tweedekamer.nl>; Ouwehand, E. <e.ouwehand@tweedekamer.nl>
Onderwerp: Verzoek ivm stemming herindeling
 
Beste Commissie,
 
De herindeling Landerd en Uden waar we donderdag over moeten stemmen heeft geleid tot veel ruzie en gedoe in Schaijk (en Reek). We krijgen allerlei peilingen van allerlei groepen die moeten aantonen dat het dorp bij Uden wil of bij Oss. Als Tweede Kamer moeten we beoordelen of een herindelingsproces goed is verlopen. Gezien alle ophef in Schaijk (en Reek) moeten we wel concluderen dat dit niet het geval is. Daarom stel ik voor om de minister de gemeente Landerd te laten vragen snel een representatief onderzoek te houden onder de inwoners van Schaijk (en Reek) of ze willen worden heringedeeld bij Uden of bij Oss. Ik kan mij voorstellen dat dit gebeurt tegelijk met de verkiezingen voor de Tweede Kamer. De stemming over dit voorstel zouden we dan moeten uitstellen tot na deze raadpleging.
 
Met vriendelijke groet,
 
Ronald van Raak

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek i.v.m. stemming herindeling

    Te behandelen:

    Loading data