E-mailprocedure : [ SPOED E-MAILPROCEDURE ] - Voorstel van het lid Lodders voor een WGO inzake e-commerce op maandag 8 februari van 15 tot 17 uur

De vergadering is geweest

5 februari 2021
16:30 uur
Commissie: Financiën
UITKOMST E-MAILPROCEDURE

Geachte leden,
 
In deze e-mailprocedure over het voorstel van mevrouw Lodders namens de VVD-fractie tot het houden van een wetgevingsoverleg over het Wet implementatie richtlijnen elektronische handel (35527) hebben de volgende fracties gereageerd:
 
D66, SP, GroenLinks en PvdA.
 
De fracties van D66 en GroenLinks hebben direct hun steun uitgesproken voor het voorstel. Nadat de reactietermijn op verzoek van mevrouw Lodders was verlengd, heeft ook de PvdA steun uitgesproken. Daarnaast heeft de fractie van de SP laten weten haar aanvankelijke bezwaar tegen het voorstel in te trekken en het voorstel alsnog te steunen.
 
Daarmee heeft het voorstel tot het houden van het genoemde wetgevingsoverleg de steun van een meerderheid van de Kamer verkregen. Het voorstel is aangenomen.
Het wetgevingsoverleg wordt maandag gehouden van 15.00 tot 17.00 uur. U ontvangt zo snel mogelijk de convocatie.
 
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Griffier van de vaste commissie voor Financiën
----------------------------------------------------

Van:
Commissie Financiën
Verzonden: vrijdag 5 februari 2021 11:23
Aan: GC-Commissie-FIN
CC: Commissie Financiën
Onderwerp: [ SPOED E-MAILPROCEDURE ] - Voorstel van het lid Lodders voor een WGO inzake e-commerce op maandag 8 februari van 15 tot 17 uur
 
 
Aan de (plv.) leden van de commissie Financiën
 
Geachte leden,
 
Het lid Lodders heeft in onderstaand bericht een verzoek opgenomen om aan uw commissie het voorstel te doen in de komende week het wetsvoorstel Wijziging van de Wet op de omzetbelasting 1968 (Wet implementatie richtlijnen elektronische handel) (35527) te behandelen in een wetgevingsoverleg met een duur van maximaal twee uur.
Plenaire behandeling van dat wetsvoorstel, waartoe uw commissie in de procedurevergadering van 3 februari had besloten, is namelijk niet voorzien in de komende vergaderweek.
 
Gebleken is dat gisteren, door een annulering van een eerder gepland notaoverleg van een andere commissie, ruimte is ontstaan voor het houden van een wetgevingsoverleg op maandag aanstaande, 8 februari 2021.
Nadat ik mevrouw Lodders op die mogelijkheid had gewezen, en nadat ik de beschikbaarheid van de staatssecretaris had geverifieerd, heeft zij mij verzocht het volgende voorstel aan de commissie voor te leggen:
 
Stemt u in met behandeling van het wetsvoorstel 35527 in een op maandag 8 februari a.s. van 15.00 tot 17.00 uur te houden wetgevingsoverleg?
 
In overleg met de voorzitter van uw commissie verzoek ik u uiterlijk hedenmiddag, vóór 16.30 uur te laten weten of u instemt met dit voorstel (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht).
Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.*
 
Ik merk nog op dat geen mogelijkheid bestaat om op een later moment in de komende week een wetgevingsoverleg te houden, gelet op de reeds geplande wetgevings- en notaoverleggen van andere commissies.
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Griffier van de vaste commissie voor Financiën

Agendapunten

  1. 1

    Wet implementatie richtlijnen elektronische handel

    Te behandelen:

    Loading data