E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] Verzoek van het lid Agema (PVV) om een vaccinatieschema te ontvangen

De vergadering is geweest

3 februari 2021
13:00 uur
Geachte (plv.) leden van de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Hierbij ontvangt u een verzoek van het lid Agema (PVV) om de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport te verzoeken een nieuw vaccinatieschema aan de Kamer te doen toekomen, te ontvangen voor het plenaire debat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus d.d. 4 februari. Zie onderstaande e-mail voor het volledige verzoek. 
 
U wordt verzocht uiterlijk vandaag, woensdag 3 februari 2021, om 13.00 uur aan te geven of u met dit verzoek kunt instemmen. Ik verzoek u via ‘allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht te reageren.
Spoedig na afloop van de termijn van deze e-mailprocedure zal ik u informeren over de uitkomst hiervan.*
 
Met vriendelijke groet,
Henriette Krijger
Adjunct-griffier vaste commissie voor VWS
Tweede Kamer der Staten-Generaal
 
*Toelichting
 De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Van: Agema, F.  
Verzonden: woensdag 3 februari 2021
Aan: Commissie VWS
Onderwerp: vaccinatieschema
 
Beste Julie-Jet,
 
We hebben vannacht een hoop stukken gekregen voor het coronadebat van morgen maar geen nieuw vaccinatieschema. De meest recente is die van 12 januari, maar die klopt helemaal niet meer want toen kregen we in het eerste kwartaal nog 7,6 miljoen vaccins en nu nog maar 4,2 miljoen.
Middels een emailprocedure willen we het ministerie van VWS verzoeken voorafgaand aan het debat een nieuw vaccinatieschema te sturen.
 
Fleur Agema
PVV

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Agema (PVV) om een vaccinatieschema te ontvangen

    Te behandelen:

    Loading data